Hjälp: Massa felkoder C4 VTS.....

Allmänna frågor om C4.
Gnuss
Inlägg: 1
Blev medlem: 13 aug 2017, 14:39
Medlem i SCK?: Nej

Hjälp: Massa felkoder C4 VTS.....

Inläggav Gnuss » 13 aug 2017, 15:01

Hej på er.

Jag behöver hjälp.

Jag har en C4 vts -05 som har gått jätte bra fram tills igår.
Motorlampan tändes, bilen dog och jag fick upp
*depollution system faulty*.
Jag startade bilen igen och den startade, dock lös fort motorlampan. Googlade lite snabbt och fick upp att stänger man av och sätter på bilen 10 så försvinner det. Sagt och gjort det försvann när jag gjorde det.
Åkte typ 1 timme sen skulle jag stanna och handla. Kommer tbx till bilen och den vill inte starta. Och ja motorlampan lyser.

Kopplade upp bilen för att se felkoderna.

Dessa fick jag.

Cylinder 1/2/3/4 injector circuit low

Ignition Coil A/B/C/D Primary/secondary circuit

Nån som varit med om samma grej? Läste lite i andra trådar med samma felkoder med deras bilar ville ju starta iallafall :/

Göran W
Guru
Guru
Inlägg: 14144
Blev medlem: 15 nov 2002, 15:15
Medlem i SCK?: Ja
Ort: Länghem, Sjuhärad

Re: Hjälp: Massa felkoder C4 VTS.....

Inläggav Göran W » 13 aug 2017, 15:35

Börja med att kontrollera batterispänning och laddningsspänning. Kolla även polanslutningar och jordpunkter.
Bild

Moderator
Svarar inte på mailfrågor som platsar under rubrik härinne. Svaren kan intressera ALLA så skriv här!
Frågor OM akuten skickas lämpligen i PM.

Pyzzling
40 bar
40 bar
Inlägg: 505
Blev medlem: 14 mar 2003, 23:22
Medlem i SCK?: Nej

Re: Hjälp: Massa felkoder C4 VTS.....

Inläggav Pyzzling » 13 aug 2017, 16:52

Håller med Göran W, kolla batteri och laddning! Elektroniken är känslig om spänningen sjunker, inte alltid (aldrig?) laddningslampan tänds innan det är för sent.
På något senare årsmodeller, av iaf C5, kan det vara dåliga lödningar i säkringsboxen som spökar...

Skickat från min F8331 via Tapatalk

Mathias


Återgå till "C4 - Allmänna frågor"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster